Om Indra

Jag har alltid älskat att resa med min familj. Att få tid att göra det där som inte riktigt ryms i vardagen; som långa båtutflykter, ett parti MIG eller att åka på en gryningssafari ihop. Att uppleva världen tillsammans och svetsas samman av att dela äventyren.

Mitt absolut bästa resmål är Maldiverna. Ingen annanstans är havet så blått och stränderna så vackra som där. Samtidigt tyckte jag om Japan också, vi bodde där en period och jag höll engelskakurser för japanska hemmafruar. Det var lärorikt. Ofta får jag frågan om det var svårt att anpassa sig till livet i Kyoto. Det var det inte. Antagligen beror det på min uppväxt. Min far var bland annat chefredaktör på New York Times och Herald Tribune. Det gjorde att vi flyttade runt mycket. Tidigt vande jag mig vid att bo på hotell och än idag älskar jag att komma in i lobbyn någonstans där jag inte varit förut. Jag tar snabbt in allting; från blomsterarrangemangen till personalens bemötande, och skapar mig på några sekunder en bild av hur hotellet är. Det är mycket sällan jag har fel.

Efter uppväxten i New York, Danmark och Paris flyttade jag till Sverige för att läsa på Sigtuna och Handelshögskolan. Mina föräldrar ansåg att alla behöver en ordentlig utbildning, och vem var jag att säga emot? Samtidigt hade jag provat på att arbeta som resesäljare. Jag älskade det och fick en kick varje gång jag hjälpte kunderna att boka deras drömresa. Min egen dröm var att fortsätta jobba i resebranschen, men istället tog jag min Handelsexamen och valde efter det att stanna hemma med barnen i sju år. Omgivningen förstod inte mitt val. De varnade mig för att jag inte skulle kunna skapa mig en karriär efter det. Men jag har alltid gått min egen väg. Den må ha varit krokig, men alltid kantad av femstjärniga  resorts och lyxhotell…

När jag skulle börja jobba igen efter mammaåren var det svårt att få de säljjobb jag sökte. Rekryterarna ansåg att jag, med min Handelsutbildning, var alldeles för överkvalificerad. Till slut fick jag ändå jobb på Select Travel. Genom hårt arbete under många år avancerade jag till ekonomichef för hela koncernen. Men jag längtade fortfarande efter att få sälja och funderade på att starta en egen exklusiv resebyrå. Nu då jag tagit steget fullt ut, känns det som att ha kommit hem. Nu får jag äntligen känna den underbara känslan av att hjälpa människor till just deras perfekta resa. Ingenting är bättre än då mina kunder ringer mig direkt de kommit hem och berättar om sina upplevelser på resan. Och om sina drömmar om att åka iväg – igen!

indra
Indra Uhmeier
indra@memoratravel.se
+46 708 777 433